Kecske hírek. Minden, ami kecske!
Menü

Nyitólap

Hirek, újdonságok

Orvos válaszol

Tenyésztői szervezetek

Juh, kecske és szamár hírdetések

Tenyésztők

Kereskedők, feldolgozók

Málhás Kecske Klub

Könyvek

Képtár

Vendégkönyv

Linkek

Fórum

English

France

Levél a szerkesztőnek

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Számláló
Indulás: 2004-12-26
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Zene
 
Hírek, újdonságok

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

A juh-kecske ENAR-ban igényelhető füljelzők közzétételéről

  2006.08.14. 10:37
2006. 08. 01. - 2007. 12. 31. Az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet a juh és kecske fajok egyedeinek Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszeréről szóló 47/2005. (V. 23.) FVM rendelet 6. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően közzéteszi a rendelet hatálybalépése után lefolytatott vizsgálat során elfogadott füljelzőket és azok forgalmazóinak listáját. A juh-kecske ENAR-ban 2006. augusztus 1-től 2007. decmeber 31-ig, a juhok és kecskék jelölésére használható füljelzők és behelyező eszközök:

Kecskesajtfesztivál, először

  2006.06.07. 17:20
A „szegények tehene”, azaz a kecske volt a főszereplő a hét végén Terényben. A rossz idő azonban majdnem meghiúsította a szervezők terveit, de a fesztivál első napján tartalmas konferencia, kecskesajt és egyéb palóc ételek kóstolója, valamint népművészeti kirakodóvásár várta a vendégeket a terényi istállógalériában. A Terényért Közalapítvány, a falu önkormányzata, az Arttéka és a Cserfa egyesületek szervezésében rendezték meg június másodikán és harmadikán a kecskesajtfesztivált. A rendezvény fővédnöke a megyei közgyűlés elnöke, Dóra Ottó volt. Mucsina Gyula, a rendezvény főszervezője úgy nyilatkozott: célunk, a kecsketartás népszerűsítése, s annak tudatosítása az emberekben, hogy tápláló, finom falatok készülhetnek a kecsketejből. Nógrád megye kimondottan kecsketenyésztésre alkalmas hely, hiszen az állattenyésztés szinte megszűnt, a legelők elgazosodtak, az agresszív akácosodás jellemző. A fesztivál terényi szervezője elmondta, mintegy hat-hét évvel ezelőtt kezdtek kecsketartással foglalkozni, s ma körülbelül kétszáz darab állatuk van. A programot a helyi Kalácska hagyományőrzők nyitották meg, majd Borenszki Ervin országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a vendégeket. Egri, kecskédpusztai és persze terényi sajttermelők kóstoltattak a kétnapos fesztiválon, kapros, vöröshagymás, snidlinges, fokhagymás kecskesajtokat. A tenyésztés jelenlegi helyzetéről tartott előadást dr. Kukovics Sándor, a Magyar Kecsketartók és Tenyésztők Országos Szövetségének elnöke, aki egyebek mellett becsült adatok alapján elmondta: hétezer kecsketartó és mintegy 60–65 ezer kecske van jelenleg hazánkban. Kocsordi Tamás, az FVM vidékfejlesztési főosztályának vezető tanácsosa a pályázati lehetőségekről és a támogatásokról tájékoztatta a megjelenteket.

A tanya kimeszelése kevés

Miklay Jenő  2006.05.20. 10:11
Leader+ - Egyelőre kénytelenek féken tartani a lelkesedést

Minden kecskének neve van

  2006.05.19. 17:33
Az abaúji térségre jellemző a munkanélküliség, nem kivétel itt egyik település sem. A Rásonysápberencsen élő házaspár nem véletlenül foglalkozik állattenyésztéssel, bár mint megjegyzik, próbálkoztak már sertéssel, szarvasmarhával, ezeket elvitte a rendszerváltás

Kecske és a négy gyerekecske

  2006.05.15. 17:31
Lujzi anya lett. A születés hetében, az elmúlt pénteken négy gidának adott életet. Merthogy Lujzi egy szemrevaló, hároméves kecskehölgy.

Ingyen osztja a kecsketejet

  2006.05.15. 09:35
Vasárnap délelőtt arról kaptunk információt, hogy Damnig Ibolya nem kér pénzt a kecsketejért, bárkinek odaadja, aki szereti. A községben élő hölgynek elromlott a kocsija, így alkalmi jótékonykodásba kezdett.

Mázsaszámra fogytak a sajtok

  2006.05.02. 18:28
FESZTIVÁL Bivalytejből készült termék is volt Gyomán Lipták Judit

Marhalevél és lóútlevél

  2006.05.02. 09:15
A marhalevél A marhalevél olyan hatósági bizonyítvány, amely igazolja az állat tulajdonjogát, továbbá azt, hogy az állat szállítása, illetve forgalomba hozása megfelel az állat-egészségügyi szabályoknak. Kizárólag belföldi állatforgalomban érvényes, az országból kivinni tilos. Tekintve, hogy hatósági bizonyítvány, a marhalevél tartalmát - az ellenkező bizonyításáig - mindenki köteles elfogadni. A marhalevélnek tartalmaznia kell:

Pénteken kezdődnek az alföldi állattenyésztési napok

  2006.04.25. 17:35
A tavalyinál tíz hektárral nagyobb területen rendezik meg péntektől a XIII. alföldi állattenyésztési napokat. Lesznek szarvasmarhák, sertések, juhok, lovak, kecskék, erőgépek, a Guinness-rekorder birkanyíró bemutatót tart, a gyerekeknek többek között tejivó és malacfogó versenyt rendeznek. A rendezvény idei díszvendége Szlovákia

Hódít a házi tej

  2006.04.21. 18:04
Az értékesítés egyharmada őstermelőktől

Április 30, vasárnap: Almavirág Fesztiváli Sokadalom

  2006.04.19. 16:56
Mindkét napon: Regionális és helyi élelmiszerek kóstolása és árusítása. Kozárdi mangalica készítmények, bokri juhsajtok, felsőtoldi kecskesajtok, biotermékek. Finom ételek a kozárdi Vadvirág Csárdában és a környékbeli szakácsok és főzőmesterek előadásában. Bor- és pálinkakóstolók. Almás rétesek és sütemények versenye. Kézművesek és palóc népművészek hagyományőrző bemutatói és termékeik árusítása. Gyermekeknek kisállat simogató. Kirándulások a Mangalica farmhoz, az öreg Pincesorra, az Andezit bányába, a Hármasforráshoz, a Bézma hegyre és séta Bujákra, Cserhátszentivánba a vadvirágos öko-turisztikai ösvényeken. Tájékoztató: Dr. Hajasné Banos Márta polgármester, tel: 20-365-5758, Dr. Hajas Pál, tel: 30-210-4308 vagy 32-491-067, fax: 32-491-076, e-mail: euragro@globonet.hu

Külföldön kelendőek bárányaink

  2006.04.18. 10:17
Veszprém (vi) - Bár a gasztronómusok szerint nagyon egészséges a bárányhús, ithon mégis alig van iránta kereslet, a magyar termelők húsvét és karácsony előtt külföldre adják el a fiatal állatokat.A juhászatokban úgy szervezik a szaparodást, hogy a fiatal bárnyok a nagy ünnepek előtt szülessenek. Egy kisebb, számukra nem jelentéktelen mennyiség Olaszország nyári nemzeti ünnepén kel el. Ilyenkor magas a felvásárlási ár, idén az állat nagyságától, korától függően 600 forint körüli kilónkénti árat tudtak elérni. Az utóbbi években nem egyedül az olasz piacra szállítanak, mind nagyobb mennyiségre tartanak igényt Görögországban. Utóbbi helyre Romániából is nagyobb szállítmányok érkeznek, mindig éles a verseny, de a juhászok állják. Bár már több mint egy évtizede megszűntek az állatkereskedési monopóliumok, a bárányok túlnyomó többségét ma is erre a célra alakult társaságok, egyesülések adják el. Ez kényelmes azoknak, akik nem rendelkeznek akkora állománnyal, hogy önállóan kereskedjenek, mert nagyobb az értékesítési biztonság, és a tapasztalatok szerint korrekten, a szerződésben megállapított időben és részletekben jutnak hozzá a pénzükhöz. 18.04.2006

Cili kecske négy gidája

Sámel József. Zalai Hírlap  2006.04.08. 11:41
Zalaszentgrót - Az átlag kettő, három néha előfordul, a négy igen ritka, de mint Aranyodon kiderült, nem lehetetlen: Kozma Miklós Cili nevű kecskéje a napokban négy gidának adott életet

Kecskék néznek farkasszemet

  2006.04.06. 07:54
http://index.hu/politika/bulvar/nepsz0405/

Kecsketenyésztési fórumot

  2006.03.06. 08:12
Szegedi Tudományi Egyetem Mezőgazdasági főiskolai kara. Hódmezővásárhely Kecsketenyésztési fórumot tart 2006. március 16-án 10 órai kezdettel Helye: Hódmezővásárhely Mezőgazdasági főiskola Témakörök: - ENAR rendszer és annak a jelentősége -Anyakecske támogatás latok és ezzel összefüggő feladatok -Uniós kapcsolatok és ezzel összefüggő feladatok Előadó: Dr.Kukovics Sándor MKSZ. Elnöke -ENAR. Rendszer végrehajtásának gyakorlati feladatai. Előadó: Miklós Dezső ASZE. Elnöke A fórum után a jelenlévő MKSZ. tagoknak részkőzgyülést tart a vezetőség. A részközgyűlés napirendpontját a tagok megivóban kézhez kapják.

ALFÖLDI GARABONCIÁS KECSKESAJT

  2006.01.13. 17:24
Az Alföldi Garabonciás Kft. családi vállalkozásban foglalkozik tejfelvásárlással és tejfeldolgozással . A tejfeldolgozás meghatározó alapanyaga a Bugac környéki pusztákon lévő gazdaságokból felvásárolt kecsketej, melyből érlelés nélküli lágysajtokat készítenek.

Élő webkamera.

  2006.01.13. 14:08
Élő webkamera Dudar, Kecske-menhelyről.

Tisztelt Kecsketartó!

  2006.01.08. 20:20
Ezúton tájékoztatjuk Önt arról, hogy a megjelenő „de minimis” alapú anyakecske támogatás alapján a Szövetség nyilvántartásában szereplő adatok szerint Ön anyakecske támogatást igényelhet 2006. január elseje után.

Magyar Kecsketartók és Tenyésztők Országos Szövetsége

  2006.01.08. 19:15
A Magyar Kecsketartók és Tenyésztők Országos Szövetsége nyilvántartási, illetve szolgáltatási díjtételei 2005. augusztus 1.-től

Az RTL csütörtök reggeli műsorában szó lesz a Málhás Kecske Klubról.

  2006.01.04. 09:29

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)